IC Lumikissan DeliCat (SIB a 24)

"Deli"

synt: 23.11.2003

Isä: EC Lumikissan BlueBoy (SIB a)

Emä: IC Lumikissan Aikataika (SIB n 09 22)

Kasvattaja: Tiina Kajoranta ja Pasi Urpiola

 

Kaunottaremme, ylin valtiattaremme (ainakin omasta mielestään ;D), on ensimmäinen rotukissani ja ensimmäisen kasvattamani pentueen emä. Delissä korostuu kissamainen notkeus ja viehkeys. Luonne on itsepäinen, mutta lempeä. Deli on seurallinen, välillä ihan hankaluuksiin asti, kun sitä saa kiskoa jääkaapista tai astianpesukoneesta ulos. Deli osallistuu mielellään kaikkiin kotitöihin paitsi imurointiin.

Deli on vauhdikas persoona, suorastaan lentävä otus. Välillä tassut ovat enemmän aikaa ilmassa kuin lattiassa. Käsittämättömällä nopeudella se sinkoaa CD-tornin kautta olohuoneen verhotangon päälle tai pöydän, jääkaapin ja verhotangon kautta keittiön astiakaappien päälle. Sopivia paikkoja ylhäiselle olennolle kuten Kissalle. Alamaisia voi korkeuksista tuijottaa sopivan närkästyneesti ja välillä huitaista käpälällä, jos sattuvat liian lähelle.

Kaunottaremme on erittäin mukavuudenhaluinen. Keittiön tuoli käy neidille parhaiten lämmitettynä.. Kun isäntä tulee väsyneenä töistä ja istuu tuolille odottamaan teeveden kiehumista, Deli asettuu sopiviin asemiin. Teeveden kiehuessa ja isännän nostaessa takamuksensa ylös tuolista, Deli hyppää salamannopeasti sopivasti lämmenneelle tuolille ja isäntä saa kieroa kissaa manaillen istua juomaan teensä kylmälle penkille.

 

8.3.2005 HCM-testaus sydänultrauksella, todettu terveeksi

19.12.2007 HCM-testaus sydänultrauksella, todettu terveeksi

 

GIC FIN*Alizarin Attitude (SIB f 24)

"Yoda"

synt. 16.5.05

Isä: EC Ermak Dauria*RUS (SIB d 09 23)

Emä: IC Lumikissan DeliCat (SIB a 24)

FIV- ja Felv -testit negatiiviset, elokuu -06, Microsporum canis neg elok. -06,

Sydänultra HCM:n varalta negatiivinen 9.9.06, negatiivinen 19.12.07

Yoda on pieni sydäntenmurskaajamme! Voiko toinen enää suloisempi olla ja vielä oikein lupaava siperiankissan alku. Nimi on enne ja Yodalla onkin asennetta riittämiin. Se oli pentueen pienin, mutta sinnikkäästi tavoitti sisaruksensa painossa. Pieni ja pippurinen ei muutaman ensimmäisen päivän jälkeen enää antanut siskoille ja veljille periksi maitobaarin paikastaan ja samalla sinnikkäällä luonteella tyttö jatkaa edelleen. Ensimmäinen näyttelymme Hyvinkäällä meni hienosti. Yodaa vain otti hurjasti päähän kaiken maailman pyörittelyt ja pallero veti korvat alaviistoon ja kuului tauoton "NAU, NAU, NAU!" Tuomarilla olikin tekemistä, että korvien todellinen asento hahmottui, enkä tiedä varmaksi vieläkään, pääsikö hän selville Yodan korvien asennosta ;D Toivottavasti neiti jatkossa hieman hellittää temperamenttiaan :)

Yoda valmistui International Championiksi Tallinnassa 18.8.2007

Yoda valmistui Grand International Championiksi Seinäjoella 6.3.2010

 

Sijoituksessa meillä:

GIC Arabescka SuperBob*RU (KBL f 23 03)

"Wilma"

synt. 31.10.2005
Isä: Ch (WCF) Heops Eridan
Emä: IC (FIFe), GICh (WCF) Tihomira from Kurilian Country
Kasv. Elena Sitnikova, Venäjä

Omistajat: Tiina Kajoranta, Pasi Urpiola ja Ira Weckström

 

Ihastuin bobbareihin, ehkä siksikin, että olen päässyt läheltä seuraamaan rodun tuloa Suomeen kuriilien bobtailien tultua hyväksytyksi FIFessä vuodesta 2005 lähtien. Wilma saapuikin meille Tallinnan näyttelyn kautta 26.2.06. Wilma on todella ihmisrakas ja osoitti meille heti ensi hetkestä alkaen olevansa seuraa rakastava rauhallinen sylikissa. Toisaalta Wilmassa riittää virtaa leikkeihin. Sen tasapaino on käsittämättömän hyvä. Huiskaa jahdataan takajaloilla seisten pitkät ajat ja pomput sängylle tai kiipeilypuuhun ovat upean keveitä. Vahva takapää kompensoinee pitkän hännän puutetta, joka kissoilla normaalisti on apuna tasapainoilussa. Wilman häntä on kuin jäniksen töpö, mutta kyllä sitäkin heilutetaan hurjasti, kun Wilma kyyristyy valmiina hyökkäämään lelun kimppuun ;D

7.5.06: Wilma on oppinut myös noutamaan. Pienestä on kasvamassa iso kuriilien noutaja ;D Kaikkein paras on huiska, jossa on katkennut varsi. Sitä saa heittää loputtomiin ja Wilma pienten innostuneiden kurahdusten kera hyökkää perään. Näkyy vain töpöhännän vilahdus ja kohta tyttö viipottaa takaisin ylpeänä huiskaa raahaten.

Wilma valmistui International Championiksi Tallinnassa 18.8.2007.

Wilma valmistui Grand International Championiksi Fredrikstadissa Norjassa 30.8.2008.