Veeti

synt. 7.8.2003

 

Veeti on oma hönttimme, joka kasvoi pentuaikansa meillä ainoana kissana koiran seurassa. Moppe-koiralla ja Veetillä onkin ainutlaatuinen sielujen sympatia. Veeti saa käydä napostelemassa koiran makupaloja ja pestä koiran korvia. Korvienpesu tosin ei kauhean kauan kestä, koska Veeti työntää puoli päätään korvan sisään ja aiheuttaa Mopen mielestä ilmeisesti epämiellyttävää kutinaa. Pentuna Veeti myös järsi Mopen korvia, minkä koira kesti kärsivä ilme naamallaan. Välillä saimme paljon puhuvia mulkaisuja osaksemme "Voisitteko ystävällisesti irroittaa tuon rääpäleen korvasta?"

Veeti todennäköisesti pysyy mieleltään ikuisesti pentuna. Ainoana kissanpentuna se oli varsinainen riiviö, joka tuhosi ja riekkui ympäriinsä purkaessaan energiaansa. Tuo koettu aika saa minut herkästi suosittelemaan kerralla kahden pennun hankkimista. Kissanpennuilla on seuraa toisistaan ja muu tuho jää huomattavasti vähemmälle. Delin tullessa Veetikin rauhoittui huomattavasti ja näistä kahdesta tuli varsinainen parivaljakko. Veeti suorastaan palvoi pientä sinistä tyttöstä. Kun Deli on aikuistunut huomattavasti Veetiä nopeammin (tytöthän aikuistuvat poikia ennemmin ja pojat pysyvät lapsina aina), niin Veeti on ottanut uudeksi kaverikseen Tillin, jonka kanssa peuhata. Joka päivä Delikin innostuu kuitenkin takaa-ajoihin ja kolmikko painaa täysillä niin, että heikommat jäävät jalkoihin.

 

Rölli

synt. ei tiedossa

 

Rölli on löytökissa, joka tuli meille Yliopistollisen eläinsairaalan löytöeläinosastolta 7.1.2004. Rölli on lempeä ja rauhallinen kastraattiäijä, joka rakastaa masurapsuja. Rölli on mös kova poika juttelemaan ja sen kanssa saakin keskustella välillä pitkät tovit. Rölli on hieman erakkoluonteinen, se ei niin välitä muiden kissojen seurasta. Tilli on ainut, jonka Rölli päästää lähelleen ja jota Rölli suvaitsee joskus pestäkin. Mopen Rölli hyväksyi ensi hetkestä lähtien ja eipä koirallakaan ollut kummoistavaa sanottavaa, kun Rölli ensimmäistä kertaa astui ulos kuljetuskopasta ja puski saman tien koiraa kuin vanhaa ystävää!

Röllillä on varsin muhkea turkki, joka takkuuntuu etenkin karvanlähtöaikaan helposti ja vaatii sen takia vähintään viikoittaisia harjaushetkiä. Karvanvaihdon yhteydessä Rölliä harjataan ja kammataan päivittäin.

 

Rölli 6.12.2006