Kissala

 

Kasvattajanimi FIN*Alizarin hyväksyttiin 15.9.04. Alizarin on väriaine, jota käytetään lääketieteessä patologiassa osoittamaan kudosleikkeestä kalkkia. Kasvattajanimeni siis sai alkunsa työssäni patologian laboratoriossa. Halusin yhdeksi nimiehdotukseksi jonkin väriaineen nimen, koska väreillä on usein hauskoja ja kauniita nimiä. Niinpä tuo oranssinpunainen väri pääsi kasvattajanimekseni.

Kissala sijaitsee Mäntsälässä Sulkavan kylässä 18 kilometriä keskustasta. Asumme avomieheni Tomin kanssa entisellä pienellä maatilalla keskellä metsiä ja peltoja. Vaikka asuinpaikkamme on rauhallinen, suorastaan siperiassa, keskellä ei juurikaan mitään, kissat ulkoilevat vain valvotusti valjaissa. Kevään kuluessa saamme rakennettua kissoille myös ulkoilutarhan. Ulkona kissaa vaanivat monet vaarat, jotka voivat koitua sen kohtaloksi: moottoriajoneuvot, kulkutaudit, villieläimet, vieraat kissat ja niin edelleen. Lista tuntuu jatkuvan loputtomiin. Suojelemme lemmikkejämme näiltä vaaroilta ja odotamme saman turvallisuuden takaamisen jatkuvan myös pennun uudessa kodissa. Emme missään nimessä luovuta kissanpentua kotiin, jossa se saisi ulkoilla vapaasti!

Kissat ovat muiden lemmikkien rinnalla osa perhettämme. Seropi-koiramme Moppe suhtautuu suurella kärsivällisyydellä kissojen kujeisiin ja myös pennut tulevat tottumaan koiraan pienestä pitäen.

Tarkoitukseni on kasvattaa kauniita, terveitä, puhdasrotuisia rotumääritelmän mukaisia siperiankissoja, jotka ovat seurallisia ja mukavia luonteeltaan. Vaikka täydellistä kissaa ei ole olemassakaan, niin kenelläpä kasvattajalla ei olisi jossain alitajunnassa ajatus, että jospa sittenkin…

Vanhemmat on aina:

- Rekisteröity

- FIV ja Felv -negatiivisiksi testattu

- Veriryhmätestattu

- Terveiksi todettu

- Rokotettu ja madotettu säännöllisesti

Testaan kasvatukseen käyttämiäni kissoja myös HCM:n ja sienen varalta.

Testattu Microsporum canis -negatiiviseksi kesä -05, elok. -06.

 

Pennut ovat uuteen kotiin lähtiessään:

- Rekisteröity FIFe:n ja SRK:n määräysten mukaisesti

- Mikrosirutettu

- Rokotettu kissaflunssaa ja kissaruttoa vastaan

- Madotettu

- Eläinlääkärin tarkastamia

- Vähintään 12 viikon ikäisiä

 

FIN*Alizarin Kissala

Kati Holmsten

Tapanilantie 121

04770 Sahakylä (Mäntsälä)

puh. (+358) 040 575 4341

e-mail: alizarin@alizarin.info